Arbeidsongeschiktheidsverzekering

We weten allemaal dat het afsluiten van de juiste verzekering van levensbelang kan zijn, of het nu gaat om een levensverzekering of dat je toch de auto allrisk verzekerd hebt net op het moment dat je vrouw hem om een paaltje heen krult bij het inparkeren. De juiste verzekering afsluiten kan heel veel geld besparen, al hopen we allemaal natuurlijk dat we een verzekering afsluiten maar er eigenlijk geen gebruik van hoeven te maken. Ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er zo een, deze wordt over het algemeen afgesloten door zelfstandige ondernemers, immers wie gaat hun loon uitbetalen bij ziekte? Dus wanneer je eigen baas bent? Denk er dan eens goed over na of jij wel verzekerd bent voor het rampenscenario.

arbeidsongeschiktNiemand wil graag ziek worden, en dan heb ik het niet over een griepje want helaas daar worden we allemaal zo op zijn tijd wel eens een weekje door geveld, dan zijn we niet arbeidsongeschikt. Het is heus niet zo dat we daar op zitten te wachten, maar het komt wel vaker voor dat we met een flinke dosis paracetamol gewoon door moeten werken.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor de ernstigere ziektebeelden, die ervoor kunnen zorgen dat je arbeidsongeschikt bent, niet meer in staat om je beroep uit te oefenen. Iets wat natuurlijk heel erg onhandig is wanneer je een zelfstandig ondernemer bent, daarom is het handig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten in de meeste gevallen dient dit te gebeuren binnen 15 maanden na het starten van het bedrijf. Op deze manier ben je verzekerd van het feit dat je nog een loon uitbetaald krijgt wanneer er iets gebeurt waardoor je onherroepelijk je eigen geld niet meer kunt verdienen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat je je moet laten omscholen (iets wat veel geld en tijd kost) of een ander in dienst moet nemen om het bedrijf te kunnen voortzetten.

Geef een reactie