De kosten van verzekeren

Laten we eens een kijkje nemen naar de meest voor de hand liggende verzekeringen die je af zou moeten sluiten. De meest voor de hand liggende verzekering om te noemen is dan je zorgverzekering, die moet je vanaf ja 18e jaar verplicht afsluiten. Daarnaast ben je verplicht om een WA verzekering af te sluiten wanneer je in bezit bent van een motorvoertuig. Dat zijn al twee verzekeringen die je verplicht moet afsluiten en de kosten van je verzekering lopen hierdoor al op. Er wordt niet voor niets zoveel geklaagd over het feit dat verzekeren te duur is.

kosten verzekering
Toch is het handig om op een bepaald punt in je leven een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zeker wanneer je in bezit bent van een eigen huis en plannen hebt om een gezin te stichten, met een aansprakelijkheidsverzekering zijn alle mensen die deel uitmaken van het huishouden gedekt tegen materiƫle schade en lichamelijk letsel. Zeker met kinderen die nog wel eens per ongeluk iets kapot maken, of de auto van de buren zien als tekenbord is het handig om die verzekering af te sluiten.

Maar vergeet niet om een inboedelverzekering af te sluiten, mocht er dan onverhoopt brand uitbreken ben je hiervoor verzekerd en kan je via de verzekering je inboedel terug krijgen. Dat is nooit hetzelfde als wat het was maar denk er maar eens over na wat de kosten zijn als je dat allemaal zelf opnieuw aan zou moeten schaffen. Het is te hopen dat je nooit brand krijgt, maar de kosten van de verzekering wegen niet op tegen de kosten van alles wat erin je huis staat.

Je zorgverzekering en je WA verzekering zijn verplichte verzekeringen, de andere verzekeringen zijn dat niet maar de kosten van de verzekering zullen in veel gevallen voordeliger zijn dan het niet hebben van de verzekering en zelf alles moeten betalen.

Geef een reactie