Naar de inhoud springen

De Beste Woocommerce Plugins Voor Je Webshop

Verbind Je Webshop

1.four E-mails instellen in je webshop Er zijn verschillende e-mails die in verschillende fases van een webshopbestelling verstuurd worden.

  • Door de zeer heldere structuur en naadloze integratie met WordPress is Google zeer gecharmeerd van de Woocommerce webshops.
  • ‘’Hoe zit het met de vindbaarheid van mijn webshop in Google?
  • Vindbaarheid en web optimization bij een webshop laten maken
  • ‘’Woocommerce als WordPress webshop is duidelijk de beste vriend van de zoekmachines’’
  • Ten opzichte van Magento, SEOshop en andere minder bekende webshop platforms is Woocommerce duidelijk de beste vriend van de zoekmachines.
  • Als je een webwinkel laten maken wilt, is een Woocommerce webshop dé oplossing.

Hiermee kun je dus onbeperkt testen zoals bezoekers je stay webshop ook zullen zien. Een further toevoeging om je webshop gebruiksvriendelijker te maken is om per land de betaalmethodes te tonen. In België bijvoorbeeld bestaat onze iDEAL niet, verberg deze dus. Dit kun je eenvoudig doen met de plugin Country Based Payments.

Productbeoordelingen Integreren

Er zijn various aanbieders van pakketten, Myparcel is degene die wij voor onze klanten aanraden. Een webshop zonder betaalmethodes is geen webshop. Dat is een simpele conclusie. Er zijn verschillende Payment Service Providers (PSP’s).

Daarnaast is er altijd minimaal één productcategorie, al heet deze misschien standaard, basis of iets wat hierop lijkt. Je zult dus beiden toe moeten voegen in je webshop.

Hoe dit moet leggen we je in het kort uit. Als je de WooCommerce plugin geïnstalleerd hebt vind je in het dashboard onder Producten de optie Categorieën. Denk goed na over de categorie structuur. Dit is de foundation van de vindbaarheid van je webshop namelijk.

Binnen Kadence kun je iedere e-mail apart vullen. De basistemplate die je kiest wordt toegepast op alle e-mails. In principe heb je nu alle basis wordpress webshop instellingen gemaakt voor een webshop. Want zonder producten is je hele webshop niets waard. Een webshop heeft sowieso één product.

Woocommerce Plugins

Je kunt handmatig de WooCommerce templates gaan aanpassen/stylen. Onze voorkeur gaat hierom uit naar een plugin om de e-mails vorm te geven. Op dit second maken wij meestal gebruik van de gratis Kadence WooCommerce Email Designer. Onze mening is dat deze plugin ruim voldoende is en de e-mails er keurig netjes uit zien als ze verzonden worden naar de klant. Op Codecanyon.web zijn er nog numerous betaalde varianten te vinden mocht je daar gebruik van willen maken.

Wij adviseren onze klanten meestal gebruik te maken van Mollie. Bij de instellingen van Mollie in je webshop kun je instellen welke betaalmethodes je actief wilt zien. Let op dat je een betaalmethode sowieso binnen het dashboard van Mollie zelf moet activeren WordPress hosting voordat je deze kunt activeren binnen je webshop. Verder kun je hier ook nog instellen wat er moet gebeuren met orderstatussen en dergelijke na een afgeronde betaling. Als je je webshop nog aan het bouwen bent kun je deze instellen op een testmodus.

Je kunt hierbij denken aan de e-mail die een klant ontvangt als een bestelling geplaatst is. Op datzelfde second ontvang jij als webshopbeheerder ook een e-mail met de bestelling. Vervolgens zal de klant een e-mail ontvangen als jij de bestelling afgerond en verzonden hebt. Uiteraard wil je dat de styling van deze e-mails aansluit bij jouw huisstijl.

Er is bij verzendzones altijd een verzendzone ‘locaties niet gedekt door je overige zones’. Hier kun je bijvoorbeeld een globaal tarief instellen voor landen waar je weinig aan verkoopt. Als je wilt is dit jouw vangnet. woocommerce Als je gebruikt maakt van Myparcel dan is het sterk aan te raden om hun plugin te gebruiken. Hiermee kun je direct vanuit de backend van je webshop verzendlabels aanmaken en je pakket alvast aanmelden bij PostNL.